Hermelin

Hermelinene mine. Har snille og greie hermeliner som er grei og holde på med. Synes dette er det viktigste når det gjelder alle raser, for er ikke trivelig og holde på med hissige kaniner som hopper mot deg for å angripe så snart du åpner burdøra. Hermeliner har hatt rykte på seg og være hissige, men heldigvis har dette bedret seg med årene. Er veldig mangen som har tatt fatt på det problemet og det har lykkes bra. Så nå er de fleste hermeliner mye roligere og greiere enn de var for bare 10-15år siden. Hermeliner er små kaniner på 0,8-1,4kg som passer til det meste, men er ofte litt mer livlige enn et par av de litt større rasene. Og en liten hermelin tåler jo og litt minder enn kaniner som et 1-2kg større og, så anbefaler egentlig hermelin til barn fra 8-10års alderen og oppover (kommer selvsakt an på barnet og). Videre er hermelin den mest stilte rasen i Norge når det gjelder utstilling, og finnes noen av de innen kaninhopping miljøet og (er mest blandingskaniner der). Er en gøy rase og avle på også, for de er godkjent i de fleste farger og flere pelsvarianter, så er vel den rasen som er godkjent i flest varianter. Kan være alt fra en langhåret liten pelsball med angorapels til å være en korthåret fløyelskanin med rex pels. Selv har jeg den normalpelsete utgaven (som jo er vanligst) og satin pelset (som ligner normalhåret med er mykere og mer glansfull). De satinpelsete er på egen side :)
I hermelin avlen avler jeg mot å få hermeliner med bra rasepreg og godt gemytt, og av farger er det brun, viltbrun, ekorn og lux som er målet, men er ikke kommet veldig langt siden jeg samtidig vil ha godt rasepreg og pels, så kommer en del andre farger også i kullene enn så lenge. 
I tillegg har jeg et prosjekt med lutino varianter. Lutino er fargete kaniner med "røde" øyner (skriver "røde" siden de varierer i alt fra rødrosa til over i mer lilla etter hvilken farge kaninen ellers er). De er og nesten helt uten svart pigmenter i pelsen, så det som ellers ville vært svart blir lys blågrå med lutino gen, og en viltgrå lutino er nesten helt gul (denne fargen har navnet lutino shadow).Azur

Kjønn: Hann
Født: -15
Farge: Viltblå rødforsterket
Genkode: A_ B_ Cc dd G_  
Vekt: 1,1kg
Poeng: -
Oppdretter: Bente Berge


Joren

Kjønn: Hann
Født: -13
Farge: Jerngrå
Genkode: A_ BeB C_ D_ G_  
Vekt: 1kg
Poeng: 95p (i Nederland)
Oppdretter: Johannes Jipping


****************************************

Fauna

Kjønn: Hunn
Født: 24/04-13
Farge: Hvit rødøyd
Genkode: aa __ C_ _d __
Vekt: 1kg
Poeng: 94p
Oppdretter: Trond Steinstø 


Maliva's Tia

Kjønn: Hunn
Født: 23/04-14
Farge: Brun otter
Genkode: A_ Bb cc D_ go_
Vekt: 
Poeng: 94p
Oppdretter: Maliva Hermelin oppdrettLutino avl


Bowie

Kjønn: Hann
Født: 24/12-11
Farge: Viltgul
Genkode: A_ bb C_ D_ G_ LUlu
Vekt: 1kg
Poeng: 93,5p
Oppdretter: Lars Mangelrød


****************************************

Hjellestads Akeleie

Kjønn: Hunn
Født: 16/05-13
Farge: Lutino shadow
Genkode: A_ B_ C_ D_ G_ lulu
Vekt: 1kg
Poeng: 95p
Oppdretter: Cecilie Fiskeseth
Hjellestad kaninoppdrett 


Hjellestads Esmeralda

Kjønn: Hunn
Født: 28/05-14
Farge: Lutino Shadow
Genkode: A_ Bb C_ D_ G_ lulu
Vekt: 1kg
Poeng: 94p
Oppdretter: Cecilie Fiskeseth
Hjellestad kaninoppdrett